PE CFP® Praktijktoepassing 2023

Van vermogensplan naar beleggen

De meest simpele, efficiënte en bewezen werkwijze

VOORDELEN VAN DEZE PE CFP® TRAINING

Online én klassikaal. Volg één dag van de training online in jouw eigen tempo. En gebruik dan de lessen uit de online training tijdens de tweede klassikale dag.

Verrijk jouw financiële planning service met het begeleiden van jouw relaties naar een beleggingsoplossing zonder (aansprakelijkheids-)risico's

Inclusief praktische sjablonen voor beleggingsadvies. Inclusief proeflicentie op PrivateWealth vermogensplanning software. Inclusief eeuwige toegang tot de video's in ons platform.

WAT CURSISTEN ZEGGEN OVER ONZE TRAININGEN

gijs 2

Gijs Luijkx CFP®

Financieel planner

Ik ben absoluut een ambassadeur van deze training, by far de beste opleider op PE CFP in Nederland. Niet voor niets rijd ik iedere twee jaar vanuit Weert naar Volendam voor deze training, ga zo door!

Veel geleerd weer van de stof, de manier van lesgeven is fantastisch (veel korte filmpjes en visuele ondersteuning, zoveel beter dan droge kost) en weer een mooi klantgesprek gehad.
Ik neem altijd onderdelen van je training mee in mijn praktijk. Zoals nu het nóg beter afstemmen van de beleggingen op de financiële planning van onze relaties.

jacco

Jacco van Egmond CFP®

Financieel planner

De combinatie tussen theorie op je eigen tijd achter je eigen bureau en de praktijkdag op locatie is wat mij betreft een perfecte samenstelling van de training. Ook de filmpjes i.p.v. veel droge tekst zijn leerzaam en ook gewoon leuk om te bekijken. Al met al een prima en zeer waardevolle training die ik van harte kan aanbevelen.

wim

Wim de Ridder CFP®

Financieel planner

Dank Ronald Sier en Thimo Rietveld voor deze waardevolle training. Zeer leerzaam en altijd uitermate praktisch. Complimenten daarvoor!

anja

Anja van Zandbergen

Financieel planner @ Anja van Zandbergen Financieel Advies

Het periodiek moeten volgen van een PE FFP vaardighedentraining klinkt als een verplichting maar daar is bij deze training absoluut geen sprake van. Want wat een energie wordt er doorgegeven door Ronald en Esther. De theorie die behandeld wordt, kun je direct toepassen in de praktijk en de aangereikte hulpmiddelen en sjablonen helpen je om jouw praktijk nog efficiënter neer te zetten. Ook het gesprek met een "echte" klant heb ik als zeer positief ervaren temeer dat er achteraf ook feedback wordt gegeven. Ronald & Esther dank voor jullie enthousiasme en met de extra bagage, heb ik een verdere stap gezet in de opbouw van mijn praktijk.

Martijn_320_x_320_2019

Martijn van Hulten

Financieel planner @ Marbel Advies

De training geeft heel concrete en direct bruikbare tools om je bedrijfsvoering en manier van adviseren te verbeteren en efficiënter te laten verlopen. De werkwijze  heb ik een op een geïmplementeerd. Het levert mij aanzienlijke tijdwinst op en mijn cliënten zijn zonder uitzondering enthousiast.

bas

Bas Kamphuis

Financieel planner @BestLiving

Nieuwe verfrissende wijze van permanente educatie met Ronald Sier in de rol van trainer, motivator en inspirator. Voorafgaand en ter voorbereiding goede verhelderende presentaties via vooraf opgenomen video's te bekijken. Hierdoor start je niet blanco aan de cursusdagen én hoef je vooraf niet veel te lezen, het bekijken van de video's volstaat grotendeels. Dit is een groot voordeel in mijn optiek.

r2

Richard Bosma

Financieel planner @Financieel op koers

Voor een volgende PE ga ik eerst bij Smart Financial Planner kijken. Duidelijke communicatie, goed bereikbaar en heel deskundig!

WAAROM DEZE PE CFP® TRAINING?

ER IS VEEL ONBENUT POTENTIEEL

Steeds meer mensen beschikken over een groeiend vermogen via o.a. huizenbezit, erfenissen, dubbele inkomens en ondernemerschap. Daarmee groeit enerzijds de zorg over het verlies van geld en vermogen en anderzijds het verlangen om dit geld en vermogen juist op verstandige wijze aan te wenden voor een plezieriger leven, liever vandaag dan morgen, in lijn met de tijdgeest.

DE FINANCIEEL PLANNER IS DE IDEALE GESPREKSPARTNER

Beleggen wordt van oudsher als spannend, ingewikkeld en risicovol ervaren waardoor mensen liever de kop in het zand steken, beslissingen voor zich uit schuiven en uiteindelijk veel rendement laten liggen… terwijl de onrust over het "niets doen met het geld" blijft knagen.

KLANTEN WILLEN BEGELEID WORDEN MET BELEGGEN

Klanten zijn net mensen: ze willen relaties waar ze op kunnen bouwen en die ze kunnen vertrouwen. Hoe mooi is het als jij die rol op een bestendige basis kunt invullen, zonder dat prijs een issue is?

OPZET VAN DEZE TRAINING: "ONLINE LEREN EN IN DE KLAS TOEPASSEN"

PROGRAMMA ONLINE TRAINING

Accountant working and analyzing financial calculating with calculator and laptop computer income-expenditure at office desktop, Business financial and tax systems concept

Belastingplan 2023: Slim omgaan met alle wijzigingen vanuit beleggingsperspectief

 • Beleggen met privé vermogen: hoe om te gaan met hoog-en laagrenderende beleggingen na 1 januari 2023
 • Beleggen met bv vermogen: het onverwachte rendement uit boekhoudregels en dividendverrekening + het wel of niet structuren naar privé voor hoger rendement voor de klant (en meer)
 • Praktische tips: technieken over hoe je adviseert over alle wijzigingen, de aanstaande nieuwe box 3 spelregels en de onvoorspelbare beleggingsuitkomsten

Praktische kennis over beleggen

 • Hoe te beleggen in tijden van: crisis, inflatie en volatiliteit
 • Hoe om te gaan met het timen van de markt, beleggen in individuele aandelen en periodiek beleggen of ineens instappen
 • Hoe te beleggen in cash, obligaties en aandelen. Ontdek de meest efficiënte werkwijze over de asset allocatie van het vermogen (in lijn met het vermogensplan)
 • Hoe te beleggen tegen de laagste kosten en hoe je verborgen kosten kunt voorkomen
Female hand touching smartphone with ASSET ALLOCATION inscription, cloud business concept

EXTRA'S VAN DE ONLINE TRAINING:

Smart-Financial-Planner-1200x628-layout858-1i0s3mi
Enterprise--2--1200x628-layout1410-1i0v5os

DE OPZET VAN DEZE TRAINING: "ONLINE LEREN EN IN DE KLAS TOEPASSEN"

PROGRAMMA KLASSIKALE DAG

interest rates and dividends, investment returns, income, retirement Compensation fund, investment, dividend tax. pile of coins and upward direction percentage symbol. saving money for investment

Het bepalen van een strategische asset allocatie

 • De berekening van kasstromen in een financieel plan met vermogensplanningssoftware (van PrivateWealthSupport)
 • De berekening van een Realistisch Verwacht Rendement en hoe je hiermee omgaat als financieel planner
 • Het effect van kosten op het eindvermogen en tooling om jouw klant hiermee te helpen

Klanten helpen beleggen: de veilige werkwijze

 • Hoe te begeleiden: hoe je het vermogensplan gebruikt om klanten 1 op 1 te begeleiden naar de beleggingsoplossing
 • Hoe je adviseert over beleggen: Voorkom aansprakelijkheidsrisico's en adviseer conform de spelregels
 • Hoe je adviseert over beleggen: Stap voor stap proces, inclusief gesprekstechnieken en vraagstellingen
Illustration of a euro symbol being saved from stormy weather

Keep It Super Simple (KISS), business concept acronym

Het toepassen van de simpele werkwijze

 • Je wordt van A tot Z meegenomen in een échte klantcasus voor de uitwerking van de werkwijze
 • Het presenteren van de vermogensplanning - inclusief het effect van beleggen - conform de simpele, efficiënte werkwijze
 • Het voeren van het gesprek over de vermogensplanning, de asset allocatie en de invulling van het vermogen

EXTRA'S VAN DE KLASSIKALE DAG:

Smart-Financial-Planner-1200x628-layout858-1i0tspq
Smart-Financial-Planner-1200x628-layout858-1i0tt16

INVESTERING, PE PUNTEN, LOCATIE

€ 569,- (excl. btw) en verplichte kosten CFP® ad € 97,- (excl. btw)

12 PE punten voor PE CFP® Praktijktoepassing 2022/2023

6 PE RB punten (fiscale scholing)+

6 PE RB punten (niet fiscale scholing) 

Stadion FC Volendam  Ι  Van der Valk Hotel Breukelen

Klik hier voor beschikbare data

WAT CURSISTEN ZEGGEN OVER ONZE TRAININGEN

erik

Erik Gillissen

Financieel planner

De combinatie van thuis studie (video's, opdrachten, tools) en klassikaal met echte klanten maakt het praktisch en interessant, ook voor gevorderde planners. De training is gemaakt door mensen uit de praktijk en dat is te merken. De juiste onderdelen worden behandeld en zijn direct toepasbaar in de praktijk. Aanrader!

huug

Hugoline van Hoorn

Financieel planner @ HUUG Financial Life Planning

Was weer een TOP training! Van de online voorbereiding met filmpjes van Ronald via de casus uitwerking door Esther en als afsluiting het cliëntgesprek met feedback, heel waardevol.

marc

Marc Thewissen

Financieel planner / Fiscalist @ Baker Tilly

De training is erg waardevol en benadrukt met name hoe belangrijk het sociale aspect (relatie) van de klantgesprekken is. De interactieve gesprekken met echte cliënten zorgen ervoor dat je écht het gevoel hebt dat je met een cliënt in gesprek bent en de feedback die wordt gegeven is erg waardevol. Aan "gewone" cliënten vraag je natuurlijk gewoonlijk geen feedback (dat is gek), dus dit is een unieke kans en ervaring.

georges

Georges Tychon

Financieel planner @TYGEO

De training is zeer waardevol en is echt 100% gericht op de praktijk. Top training!

roger2

Roger van Stuyvenberg

Financieel planner @ New Finance

Deze training van Smart Financial Planner is niet alleen vernieuwend maar ook zeer waardevol voor vooruitstrevende financieel planners. Het heeft er voor mij voor gezorgd dat de laatste open eindjes voor het verbeteren van de doorlopende dienstverlening zijn gesloten.

sietze

Sietze Alkema

Fiscalist en financieel planner @Omnyacc GoesDeen

Ik ben erg tevreden over de opzet van de digitale training. Enthousiaste cursusleiders, praktisch en de klantgesprekken zijn zeer waardevol.

DE TRAINERS

freddy png

Freddy Forger Msc VBA

partner Stoic Money
Freddy is sinds 1998 werkzaam in de beleggingsindustrie. In het begin van zijn carrière als trader en sinds 2012 is hij partner bij Stoic Money. Freddy is voorvechter van simpel beleggen aan de hand van het vermogensplan.
ronald_klein

Ronald Sier MSc CFP®

eigenaar Beyond Numbers / oprichter Smart Financial Planner
Ronald is sinds 2007 actief als financieel planner. Eerst bij Rabobank Waterland, Schretlen & Co en Rabobank Nederland. Vanaf 2015 is Ronald zelfstandig financieel planner bij Beyond Numbers, (internationaal) spreker en tevens oprichter van Smart Financial Planner.
thimo

Thimo Rietveld MFP CFP®

eigenaar PrivateWealthSupport
Thimo is directeur en oprichter van PrivateWealthSupport. Na geruime tijd bij ABN AMRO MeesPierson als directeur vermogensstructurering en later als hoofd van het kenniscentrum te hebben gewerkt, startte hij eind 2015 PrivateWealthSupport.

VEELGESTELDE VRAGEN

Het online programma (dag 1) volg je in je eigen tijd en in je eigen tempo via ons online platform, het Smart Financial Network. Het zijn video lessen die je volgt met korte opdrachten.

Drie weken vóór de klassikale dag ontvang je inloggegevens voor de video-lessen. Als je dit online gedeelte hebt doorlopen heb je 6 van de 12 PE punten alvast verdiend.

Tijdens de klassikale dag pas je het materiaal - dat je leert in het online programma - daadwerkelijk toe.

Tijdens de dag bereiden we je voor om jouw vaardigheden in een 1 op 1 setting met een ECHTE klant toe te passen. Dus zonder rollenspellen of ogen in je nek.

De klassikale dag is een en al praktijk met volop tips & tricks. Na het volgen van de klassikale dag ontvang je 6 punten van de in totaal 12 PE punten.

Absoluut. Neem hierover alsjeblieft contact met ons op, zodat we tot een oplossing kunnen komen.

Jouw investering voor de training is € 569,- (excl. btw). Betaal je de factuur als bedrijf? Dan is de btw in veel gevallen te verrekenen en daardoor terug te vragen. De nettoprijs is dan € 569,-.

De extra, verplichte kosten voor de registratie van jouw PE FFP-punten in het FFP-systeem van de FFP bedragen € 97 (excl. BTW). Dit bedrag is enerzijds voor de registratie zelf, en draagt anderzijds bij aan de totale kosten die de Stichting Certificering FFP maakt om het PE-stelsel voor FFP-leden  te ontwikkelen en beheren. 

Het STAP budget kan ingezet worden voor scholing en ontwikkeling bij diverse opleiders. Het budget is niet inzetbaar voor PE gerelateerde opleidingen. Om die reden kan voor deze training geen gebruik gemaakt worden van het STAP budget.

De volgende punten zijn in aanvraag: 6 PE RB punten voor scholing "fiscaal" als 6 PE RB punten voor scholing "niet-fiscaal". We verwachten medio april 2023 hier definitief uitsluitsel over te kunnen geven.

Wil je ook jouw klanten bedienen op een klantvriendelijke, waardevolle en simpele manier met beleggen (vanuit het vermogensplan)?

 Schrijf je dan in voor deze PE CFP® Praktijktoepassingstraining

PE CFP®Praktijktoepassing 2023: Van vermogensplan naar beleggen: de meest simpele, efficiënte en bewezen werkwijze

Kies hier voor de meest praktijkgerichte financiële planning opleiding van Nederland

“Heel verrassend, innovatief en bijzonder leerzaam. Een verademing, de opzet van deze training.” ~ Johan Schilder FFP, financieel planner

Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie: Tag:

Extra informatie

Locatie

Stadion FC Volendam, Van der Valk te Breukelen

Datum

25 oktober 2023, 26 september 2023, 21 november 2023, 22 november 2023, 8 december 2023

Belangrijke Details

Het PE Programma van Smart Financial Planner bestaat uit een online programma en een klassikale dag.

De normale prijs van ons programma is € 539,- en is exclusief btw. Vereniging FFP verplicht ons om hun kosten van € 97,- exclusief btw aan de vereniging af te dragen. Deze kosten moeten wij aan onze cursisten doorberekenen. Je ontvangt daarom een factuur waarop een extra bedrag van € 97,- (exclusief btw) in rekening wordt gebracht als FFP-kosten.

Het minimale aantal deelnemers per PE programma is 6. Als er minder dan 6 deelnemers inschrijven, dan nemen we contact met jou op om een andere dag in te plannen. Als dat niet lukt retourneren we jouw betaling.

Start: 09:30

Einde: 17:00

Phone: 0299-242028

Email: [email protected]

Scroll naar boven